tisdag 9 februari 2010

Life sucks (VARNING: enbart gnäll!)

Hmm, det är visst värsta känslomässiga berg-o-dalbanan här i bloggen ser jag... :S Fast just nu är allt faktiskt bara bläh!

Till att börja med är jag sååå trött på vintern! Är trött på att frysa och är trött på snön. Visst, det har varit en väldigt bra vinter för att vara skåne, och snön HAR sina fördelar: det blir betydligt ljusare, hundarna blir inte så groteskt skitiga hela tiden, och det är lite kul också. Tycker hundarna i alla fall... Och det är förståss väldigt bra träning att pulsa i djupsnö, både för två- och fyrbenta! Men...

Som jag nämnde sist så har agilitysuget börjat göra sig påmint (det var väl sannerligen på tiden!), och hur kul är det då när alla agilityhinder ligger begravda i snön?? När jag nu äntligen VILL träna, så KAN jag inte *Grrr* Blev visserligen erbjuden att vara med på ridhusträning för ett tag sedan (det var i och för sig innan när jag egentligen inte kände för det, men jag tänkte att inspirationen kanske skulle komma om man bara tvingade sig till att börja träna), men det har gått sådär med det. Tyvärr ligger träningen nämligen på fredagkvällar, och jag kan inte varannan gång pga jobb *suck* Sen har det kommit annat emellan (som tex optikerbesök etc..), och förra fredagen då jag äntligen skulle vara helt ledig blev jag SJUK!

Och när jag skriver sjuk menar jag ingen vanlig liten mesförkylning, nejdå! (De som känner mig vet att jag sällan blir sjuk, men när jag väl blir det så smäller det ofta till rejält!) Det började i och för sig med lite snuva och ont i halsen på onsdagen. "Jaja, varför skulle jag få slippa?" tänkte jag. På torsdagen fullkomligt sprutade det snor och tårar ur vänster öga respektive näsborre, helt sjukt var det! Fick gå och hålla en näsduk för halva ansiktet hela tiden (vilket är lite småbökigt när man jobbar), såg inte riktigt klok ut till slut (röd/svullen/sårig..) Sen var det dags för min "långledighet", wohooo! 3 dagars ledighet utan ett enda "måste" inplanerat, shit vad jag skulle ta tag i och hitta på grejjer! Trodde jag...

När jag vaknade på fredagen kunde jag knappt lyfta huvudet från kudden. Det bultade och var tungt av snor... När jag gjorde det ändå, blev jag alldelles andfådd bara av att gå de få metrarna till toaletten. Nu hade båda näsborrarna börjat rinna, plus att jag hade hosta och j-kligt ont i halsen. Tänkte med längtan på de där halstabletterna de gör reklam för på TV:n, men det fanns inte en chans i världen att jag skulle kunna ta mig till apoteket själv... Skit också. Fick nöja mig med att överdosera vanliga halstabletter, nässpray, alvedon, ipren, rinexin, bromhexin och bisolvon. Sov i stort sett hela fredagen. Lika bra att offra en dag på sömn, så att man blir frisk och kan utnyttja helgens andra två dagar sen. Trodde jag...

På lördagen var det ÄNNU värre. Suck... Ett tag tänkte jag att det kanske bara var jag som var sjåpig. Det är liksom massor av folk som varit förkylda på jobb, inte kan alla ha varit döende?? Så vad gör man, jo jag slängde ut en fråga på facebook: "ÄR jag verkligen mer förkyld än alla andra, eller är jag bara GNÄLLIG?!" Det var då nån som snabbt svarade att jag var gnällig (tack Marcus..hmm!) "Jahapp, det är jag kanske" tänkte jag, och beslutade mig för att skärpa mig. Jag försökte göra en rejäl uppryckning, klädde på mig och tog ut hundarna på en runda. Jag gick med bestämda steg ner till vattnet (inte långt, max 5 minuter), försökte till och med le tror jag. Men... Big mistake! Jag blev oerhört andfådd, fick hjärtklappning, det gjorde ont i lungorna och jag fick blodsmak i munnen. Fy tusan vad obehagligt det var, orkade med nöd och näppe ta mig hem igen. Sov hela lördagen också, och snälla mamma och pappa kom på kvällen och gick en sväng med prinsessorna för jag klarade det inte. Kunde vid det laget inte ens prata utan att bli andfådd. Mamma försökte kidnappa med mig hem till Asmundtorp för hon var rädd att lämna mig ensam, men jag vägrade. (Orkade inte åka bil i en timme med dunkande huvudvärk. Jag klarade knappt ens av att titta på TV, läsa eller ens LYSSNA PÅ MUSIK. Ja, SÅ illa var det!)

Söndag, fortfarande ingen förbättring. Kom igen immunsystemet, dags att vakna! Hmm, lite konstigt att det inte ville vända trots all vila. Och det där med att inte kunna få luft var obehagligt, har aldrig känt så förr. Jag kände mig verkligen som en fånge i lägenheten. Jag klarade att gå max 10-minuterspromenader med mina stackars hundar, vilket innebar en radie på 5 minuter hemifrån. Och det hände bara 3 gånger per dygn, för det gjorde så vansinnigt ont i lungorna att ta sig upp och ner för trapporna... Resten av tiden sov jag, eller försökte i alla fall (svårt att sova när man knappt får luft eller hostar så man kräks). Stackars stackars prinsessorna, vad jag har dåligt samvete för dem! Men de är så himla snälla, mina fina flickor :) Dessvärre tävlar de nästan oavbrutet om vem som kan ligga närmast mig, det blir liksom inte direkt lättare att andas med en fluffig sheltie över ansiktet och en på bröstet! ;)

Efter viss övertalning gick jag till doktorn på måndagen, för att se så att jag inte fått lunginflammation eller nått. Kände mig dock för första gången en liten smula bättre, hurra! Nåväl. Doktorn lyssnade på mig och jag fick taget ett blodprov. Värdet på sänkan skulle visst vara max 8 och jag låg på 23 (så sjuk var jag ju). Men jag blev informerad om att ifall det varit tal om lunginflammation skulle värdet vara närmre 100... och DÄR kände Linda sig som en hypokondriker! :S Jaja, han sa i alla fall åt mig att stanna hemma och vila i minst 2 dagar till, och därefter känna hur jag mådde.

Känner mig bättre nu faktiskt, så imorgon är det back to work som gäller. Blir inte lika andfådd längre, även om jag rosslar och hostar ännu (och det har börjat susa i öronen? Skumt). Jag hoppas att det går bra, för jag är otroooligt sällskapssjuk nu! (Blir galen av att ligga ensam här hemma, man känner sig ynklig och ensammast i världen..) Hoppas på att vara ordentligt frisk åtminstone inom en vecka, då har jag lovat flickorna att vi ska åka och skotta fram agilityhinder :) Nått ska man väl kunna hitta på i snön! Tills dess skämmer jag bort dem med grisöron och andra tuggisar.. :S


VÄRLDENS SNÄLLASTE!!

10 kommentarer:

  1. Lät inte alls kul.
    Krya på dig!
    Du är hjärtligt välkommen att träna med oss på söndag i ridhus om du vill och kan.
    KRam Carina

    SvaraRadera
  2. Krya på dig.
    Jag är ute och försöker träna agility emellanåt, får skotta en gång där Zorro kan springa.
    Jag har inte tillgång till något ridhus någon dag alls att träna i:(

    / Susanna

    SvaraRadera
  3. JAAAAAA! Det vill jag jättegärna om jag får :) När, var, hur??

    Hmm, visst är det hopplöst Susanna?! Är liksom inte van vid all denna snö här i skåne... :/ Vill ha barmark nuuuu!!

    Tack båda två, jag är definitivt på bättringsvägen! (Har jobbat två dagar nu, gårdagen var asjobbigt men idag har det gått fint!)

    SvaraRadera
  4. Du e inte gnällig....man får vara sjuk ibland. Fy det måste varit en nära döden upplevelse;) m en sån förkylning.
    Träna! Vad e d för ngt, längesen man hörde d ordet. Förbannade snö......nu skulle man bowlat istället;)

    Kram Tina

    SvaraRadera
  5. Vi tränar mellan 17-19. Det är Jimmie, jag, Maja med Cavalieren och 5 st lite mer nybörjare. JAg tror att 2 st inte hade möjlighet att komma denna gång. För att vara med en gång tycker inte jag att du behöver betala ngt. Har du ngt specielt du vill träna så tag med det, vi har inga klätterhinder tyvärr.
    MVH Carina

    SvaraRadera
  6. Äsch jag behöver träna på ALLT, har inte tränat sen november... :S Klart jag ska betala för mig! Viktig fråga: VART är ridhuset nånstans??

    SvaraRadera
  7. Det är på Hällstorps gård utanför Billeberga. Vi betalar 300:- /gång delat på 8 deltagare så en 40:- om du vill betala.
    MVH Carina

    SvaraRadera
  8. Aha, det vet jag var det är! Tror jag... (det är väl det här va? http://hallstorpsgard.se/) Jag hade häst-lektioner där under gymnasiet.

    Billigt, vilken lyx! Ses på söndag då! :)

    SvaraRadera
  9. Vad roligt! Då ses vi på söndag.
    Det är rätt ridhus

    SvaraRadera
  10. Many people want to own an authentic louis vuitton
    . Do you want to get a genuine authentic louis vuitton
    ? I have a few tips and guidelines to show you how to spot a louis vuitton bags
    , if you want to lv handbag
    . But many people like myself want to go treasure hunting and look for louis vuitton handbags
    . Ebay and other online stores have many listing of louis vuitton bags

    SvaraRadera