torsdag 14 maj 2009

CERT!!!


Ja jag vet, jag är sen med uppdateringen IGEN... Men jag var först så sanslöst trött när jag kom hem efter helgens tävling att jag inte orkade, och sen så blev jag sjuk. Kan ni fatta, jag som ALDRIG är sjuk! Men men, det kan uppenbarligen drabba även den bäste.. ;)

Jag har i alla fall ont i halsen, ont i huvudet, ont i öronen, ont i huden, hosta, svårt att andas, feber och idag kom dessutom snuvan... *suck* Det är inget kul det här. Så fort jag försöker stiga upp ur sängen känns det som om mitt huvud bytts ut mot en stor blytung badboll, och jag blir illamående av att huden gör ont (det blir liksom värre pga vinddraget när man rör sig, plus att kläderna skaver... creepy känsla!) Nog med gnäll och sjävömkan, nu till tävlingen och mina duktiga små hundar!

Jag vet inte riktgt hur jag tänkte när jag anmälde mig till tävlingen i Oxelösund (förmodligen något i stil med "Jag har inte tävlat på ett halvår och har världens abstinens och måste nu vara med på ALLT!") Det är ju en liten bit att köra från Malmö, speciellt när man jobbar till kl.21 kvällen innan... :S Men man får inte vara dum, så ganska snart hade jag kommit fram till en i mitt tycke ganska så bra plan. Den började med att jag påminde min mamma och syster om att de pratat i flera år om att åka till Kolmårdens djurpark igen ;) "Den här helgen i maj, skulle inte den passa jättebra?!" Jo, det tyckte de nog kunde vara trevligt. Jag lät dem nappa ordentligt innan jag berättade den lilla detaljen att vi skulle behöva köra upp fredag natt... LOL!

Körde hem till päronen i Asmundtorp när jag slutat jobba, och vi beslutade oss för att vila lite mellan kl.22.30 till 00.30 innan vi begav oss. Kändes inte som om jag sovit något alls när klockan ringde (det tar alltid minst 1 h för mig att somna plus att syrran hostade konstant), men jag kan kanske ha halvslumrat en stund i alla fall. När vi skulle packa bilen upptäckte vi att det ÖSREGNADE. Det fullkomligt vräkte ner, och det höll i sig i minst 4 h. Väääldigt mycket vatten på den gropiga E4:an, vi fick köra i 70 km/h ända till Gränna! Min supersmarta plan "mamma kör jag sover/jag kör mamma sover" funkade alltså inte... Jag tycker nämligen att det är skitotäckt och hatar att köra bil när det är snö/is/regn, kunde inte slappna av överhuvudtaget när mamma körde heller. Jag satt klarvaken och livrädd och stirrade på vägen hela tiden. Vi kom i alla fall fram välbehållna och i god tid (mamma och syrran var i extremt god tid till Kolmården som inte öppnade förrän kl.10, he he..)

Hopp3 A, Sot:

Sot fick en vägran redan på 3:e hindret (sprang förbi), mitt fel pga att jag var otydlig. Hade tänkt använda serpentinhanden för att få henne över hindret, men sen på banvandringen bestämde jag mig för att jag nog inte skulle behöva det ändå, att det var dumt att "slösa" med att använda serp. när det inte behövs utan att det räckte med att jag vred mig. Det räckte inte... Sen kom slalomet, och det behöver vi kanske inte prata så mycket om :/ Same old, same old... Jag upptäckte dessutom för sent att hon missat sista porten, och hade redan kört vidare. Skitdumt, men too late att göra något åt saken. DISK. Resten av banan var jag dock jättenöjd med! Sot behöll farten hela vägen (trots att det blev fel i början), fick till nån riktigt tight sväng där hon hoppade supernära hinderstödet och ett snyggt snävt bakomyte på slutet.

Hopp3 A, Glittra:

Detta loppet kändes fantastiskt bra, och det var jätteroligt att springa med Glittra. Sååååå himla duktig!! Det flöt och hon hade jättebra fart, tom i vändningarna vid tunnlarna som hon brukar vara långsam på. Definitivt ett av hennes bästa lopp i år! På filmen ser det kanske inte supertoppen ut, men känslan var skön. Vet inte om det kan bero på att jag innan denna tävling funderat på om jag ska skita i allt vad SM-kval heter med Glittra, och bara köra på för att ha kul? Att strunta i konkurransen och bara göra så bra VI kan? Det är nämligen inte roligt att göra ett (med våra mått mätt) jättebra lopp, och sen behöva bli besviken när man inser att det ändå inte räcker. Det är trist att hela banan igenom känna att man måste jaga på (och inombords tänka "spring då för bövelen!"), trots att man vet att lilla hunden springer så snabbt hon kan. I det här loppet om vi på 16:e plats, men vi hade kul.

Ag3 A, Sot:

Största svårigheten på den här banan var en hinderkombination uppe i ena hörnet. Det var egentligen inte jättesvårt, serpentin + threadle som vi har övat på, problemet var bara att man var tvungen att kuta på för att hinna placera sig. Jag hann inte placera mig... Vi dansade runt lite på stället innan jag lyckades visa Sot rätt, och jag bara väntade på att vi skulle få en vägran. Men domaren var snäll :) Resten av banan gick kanon! Speciellt nöjd är jag med att jag lyckades få en tight sväng efter en kort tunnel där man skulle vända tillbaka och ta slalom. Jag stannade kvar och gjorde en inkallning in i slalomet. Jag var nervös som tusan, men Sot fixade det utan problem och var riktigt snabb genom hela slalomet (yes!) Vi blev felfria, hamnade på 2:a plats och fick CERT!! *Wohoooo* Och SM-pinne såklart, ha ha! Så himla glad :) Lite pinsamt kanske att ta cert med den där fula halv-vägran (man vill ju gärna att det ska vara perfekt), men va f-n, de andra var ju ännu sämre! ;)

Ag3 A, Glittra:

Jag klyddade igen... :/ Var sen till samma ställe som med Sot så att Glittra fick en jättesväng, men vi grejjade det. Sen var jag nog lite nonchalant efter bommen också, så Glittra höll på att ta A:et istället för tunneln. I övrigt gick det bra, ganska snabba kontaktfält för att vara Glittra. Vi blev felfria, slutade på 6:e plats och fick en SM-pinne!! :) Duktiga lilla Fnittra knep en pinne trots 2 rejäla missar. Man kanske ska försöka satsa på SM i alla fall..? Hmm, svårt det där.

Ag3 B, Sot:

Jag gick banvandringen med ett stort leende på läpparna, det här var VÅR bana! Jag ÄLSKADE den :) Den var svår, men innehöll i stort sett bara sådana svårigheter som vi övat på och faktiskt behärskar ganska bra. Perfekt, det här skulle vi grejja! Jättekul med typ en miljon roliga bakombyten också, humöret var verkligen på topp. Tänk om man skulle kunna knipa ett cert till..? Men nehejdå! Loppet kan enkelt sammanfattas PANNKAKA! Det blev så mycket fel att jag inte orkar rabbla allt, men ni kan ju lugnt räkna med att slalom var ett av dem i alla fall *suck* Slutade med disk.


Ag3 B, Glittra:

Ja, jag visste väl att det var vår bana ändå! Glittra var skitbra, gjorde allt precis exakt som jag tänkt mig :) Långsam på kontaktfälten dock... Vi slutade på 11:e plats.

Hopp3 B, Glittra:

Glittra gjorde allt perfekt, men lite långsamt. Om hon inte haft sin klumpiga matte att dras med hade hon fixat dagens 3:e nolla... Jag ÄR inte bra på framförbyten, jag blir SNURRIG. Tre hinder från slutet stod säcken och en tunnel bredvid varandra, bara ca en halv meter emellan där jag skulle springa. Strax innan hade jag snurrat runt i ett framförbyte, och när jag springer vidare och lyfter blicken inser jag försent att jag kommer i alldelles för hög hastighet emot det lilla utrymmet det är tänkt att jag ska springa igenom.... H-lvete! Det gick som i slow-motion, och jag hann tänka att "nu-tar-jag-på-säcken-oops-det-var-inte-bra"... Men men, jag hade liksom att välja på att stoppa farten genom att ta emot på ingången till säcken, eller att trilla raklång över :/ Förlåååååt Glittra för att jag sabbade ditt lopp!

Hopp3 B, Sot:

Sot missade ett hinder pga att jag visade slarvigt (onödigt, dumma mig!), men sen hoppade hon de två sista portarna i slalomen och det var INTE mitt fel! Ååååh, jag vet inte vad jag ska göra?? Är så förbenat TRÖTT på det här... :( Vi fick ta slalomet hela 4 gånger innan det blev rätt. Resten av banan var hon jätteduktig och snabb, men allt slalomstrul den här dagen lyckades till och med förstöra lite av glädjen över certet. Hur svårt kan det va liksom? Suck...

Snälla Susanna filmade 4 av mina lopp på lördagen (Hopp3 A och Ag3 A): http://www.youtube.com/watch?v=aV8uTHPwu7o


Mamma och Ida kom och hämtade upp mig och hundarna efter sin tur i djurparken. Vi körde inom Coop och köpte godis, och sen styrde vi snabbt mot hotellsängarna! Jag tyckte att jag klarade mig rätt bra och var ganska pigg under dagen, my fy sjutton vad trötta vi var på kvällen! Höll på att somna i varje reklampaus under "Robinson", en timmes sömn är bevisligen på tok för lite nu när man kommit upp i "tantåldern"... Efter ett tag kände jag hur halva sidan av munnen började domna bort, sedan vänster hand och sen höger. What?! Kändes ungefär som när man råkat ligga på armen. Läskigt, kan det bli så av att man är skittrött mån tro? Blev inte någon jättegod nattsömn nu heller direkt, eftersom stackars systeryster ju hade fått sin hemska hosta igen (by the way: YES, I blame her...)

På söndagmorgonen var det soligt och fint, och mamma hade precis hunnit uttala orden "vad synd att det bara är 2 klasser idag när det ser ut att bli så härligt väder" när det plötsligt började regna. Det var galet växlande väder hela helgen: sol, storm, ösregn, sol, storm, ösregn...

Hopp3 C, Glittra:

Jag skulle bli tvungen att göra ett framförbyte och snurra ett helt varv på ett ställe. Jag brukar ju som sagt ha en tendens att bli lite yr av sådant. Därför påminde jag mig hela tiden på banvandringen om att jag inte fick flyta ut för långt från hindret efter snurren, för då skulle jag trycka på för mycket över nästa hinder så att Glittra landade mot fel tunnelingång. Jag klarade detta galant faktiskt, flöt inte ut ett dugg! Vilket resulterade i att jag inte lyckades trycka ut Glittra mot nästa hinder överhuvudtaget... Jag var för långt ifrån hindret mot vad jag räknat med, så min handling blev fel och Glittra sprang förbi hindret. 5 fel för vägran, klantmatte :/ Ja ja, resten gick fint.

Hopp3 C, Sot:

Ok, den här gången skulle jag försöka ha bättre koll på vart min kropp befann sig efter framförbytet, och flyta ut lite lagom mycket. Men då hände förstås det jag hade velat försöka undvika med Glittra! Sot hamnade för långt bort efter nästa hinder och var påväg mot fel tunnelingång. Jag hann stoppa henne, men det blev en stor onödig sväng. Det höll på att bli en disk tidigare i banan också, efter slalomet där hon satsade mot säcken. Jag körde högerslalom, och eftersom man skulle rakt åt höger efteråt skulle jag egentligen ha velat göra ett framförbyte. Med tanke på allt slalomstrul dagen innan beslutade jag emellertid att stanna kvar bredvid och stötta Sot hela vägen. Vi klarade därmed hela slalomet, men det blev lite knöligt efteråt. Men hellre det! Vi blev felfria, fast tiden var nog ingen höjdare. Kommer inte ihåg vilken plats vi hamnade på. Positivt (förutom slalomet) var i alla fall att Sot fixade ett snygg framåtsändande över 3 hinder på slutet. Vi har tränat på det, men förut på tävling har hon ändå kunnat tveka lite och ibland även tittat upp mot mig för att kontrollera att det verkligen stämmer att hon ska fortsätta rakt fram.

Ag3 C, Glittra:

Slutet på denna banan var knepig. Hundarna kom rätt snabbt efter en sväng, och först stod ett hinder "på tvären" som man fick "serpentina". Därefter kom ett hinder rakt fram, och efter det stod det ett hinder rakt fram, ett till vänster och däremellan en tunnel som var det hinder som skulle tas. Om man blev efter här skulle man vara ganska körd, såvida hunden inte var stensäker på hindernamn... Typ 90 % eller nått diskade väl sig här! Glittra gick bra banan igenom, och eftersom hon inte är superdupersnabb så var jag hyfsat med på slutet. Hon var ändå påväg att ta hindret rakt fram (lätt att missta slutet för en målraka), men jag lyckades stoppa henne och få in henne i tunneln istället. Felfria! Jag vet inte vilken placering hon fick, resultatlistorna hade inte kommit upp då vi körde hem (på den rullande, ej uppdaterade, listan låg hon 9:a). Det var väldigt många som hade problem med hinder nr 14 också (andra hindret efter däcket, se filmen med Sot). Det funkade jättebra med båda mina hundar, fast jag vet att det kanske är lite "flick-varning"..? Jag hittade dock inget annat alternativ. Eller jo, hade man haft en helt självständig bom hade det ju inte varit några problem förståss, då hade man kunnat stanna vid däcket och göra inkallning + framförbyte därifrån...


Ag3 C, Sot:

Min duktiga lilla Skrot-hund! :) Hon gick också igenom banan felfri, men det var med en liiiten gnutta tur på slutet ska erkännas, LOL! Jag blev grymt efter och hade inte en chans att med min kropp visa vart hon skulle, men Sot lyssnade på "tunneln". Eller om det må hända var ren chansning, skit samma! Det såg jäkligt snyggt och proffsigt ut i alla fall :) Hon tappade lite fart när hon fastnade i säcken (hade kommit ett störtregn precis innan så den var blöt) och kom kravlandes ut. Man märkte att hon blev lite låg av det. Jag höll henne kanske också en aning för länge på bommen kontaktfält, men i övrigt är jag supernöjd med loppet. Vi slutade 3:a i klassen, och håll i er, tog vårt andra CERT!! *Tjohoo* Och SM-pinne!

Sot Ag3 C: http://www.youtube.com/watch?v=mPwiiPgAiR0


Sammanfattning:

En mycket lyckad tävling, väl värd alla mil! (Hade varit mindre kul att sätta sig i bilen och köra den lååånga vägen hem om alla lopp hade gått åt skogen..) Men det är ju hemskt vad man är resultatfixerad... :S Så fort Sot tagit sitt andra cert var salomstrulet glömt och (nästan) förlåtet, hmm.. Om jag räknat rätt har Sot-skrot nu tre SM-pinnar i Ag och en i Hopp. Känns bra! :)

"Supernollan" is back in buisness! :) Supernollan, det är Glittra det! Mamma gav henne det smeknamnet redan i början av hennes tävlingskarriär. Hon är väldigt säker, och 1:an och 2:an gick som på räls! Ja, hon fortsatte nolla för det mesta även när hon kom upp i 3:an, men ett tag när de stramade åt referenstiderna fick hon ofta några tiondelars tidsfel. Förra året började hon med att hoppa kontaktfält, missa i slalom och lite annat bus, men nu verkar hon som sagt vara tillbaka! Egentligen gjorde Glittra 6 nollade lopp den här helgen, det var JAG som sabbade 2 utav dem... :/

Klantmatte, SKÄRPNING!! Usch vad det är irriterande när man sabbar för sin hund. Framförbyten måste jag uppenbarligen öva mer på! Jag har vanligtvis inga problem då det mest är armbyten och lite vridning, men när man måste snurra ett helt eller 3/4 varv... Sen är det ju ingen nyhet direkt att jag måste förbättra min kondis för att hänga med :/ Jag HADE faktiskt bestämt mig för att börja jogga igen (även om det är ungefär det tråkigaste jag vet med håll och blodsmak i munnen!), men just nu är jag ju SJUK så det går inte... Synd! I nuläget blir jag yr, svettig och får hjärtklappning bara av att gå ner för trapporna och gå en mini-runda med hundarna. Orkade precis gå till macken och handla i förmiddags, Ben&Jerry är MYCKET bra för halsen kan jag tala om ;)


"Supernollan"

Nej, nu måste jag vila igen, huvudet bultar. Vila är allt jag gör! Har tagit mig precis hela dan att skriva detta inlägget, för jag orkar bara vara uppe ungefär 5 minuter i taget. Blä vad jag hatar att vara sjuk!! Man känner sig så löjligt ynklig, och jag har framförallt inte tid. Finns ju massor jag behöver och borde göra... Men framförallt vill jag bli frisk så att jag kan tävla i Sjöbo på lördag, och gå på musikal med mamma på söndag! Har väldigt dåligt samvete för mina stackars arbetskollegor också, vet att dom får slita häcken av sig när jag är borta... :(
See you later alligator!

5 kommentarer:

  1. Grattis till certen! Nu är det Spice som får passa sig för konkurrensen, hon som inte ens kan slalom.
    Krya på dig!

    SvaraRadera
  2. Tack!

    Äsch det är lugnt, man behöver ju uppenbarligen inte kunna slalom för att ta cert! ;)

    SvaraRadera
  3. Puh, vilkem tur! Jag som var rädd att jag skulle behöva lägga ÄNNU mer tid på slalomträning. =)

    SvaraRadera
  4. Grattis till certet! Så roligt att hitta dig!
    Jag hade valpköpare hemma igår, Jennie Olsson, och hon sa något om Gardenia Garden's och SM...
    Vem kan det vara sa jag....
    Min första tanke var Glittra och det sa jag också, men det var längesedan jag hörde något från dom och så roligt att se detta.
    Jag har en blogg Linda, välkommen att titta in.
    http://shetland-sheepdog-gardenia-gardens.blogspot.com/

    SvaraRadera
  5. Största svårigheten på den här banan var en hinderkombination uppe i ena hörnet. Det var egentligen inte jättesvårt, serpentin + threadle som vi har övat på
    maria b lawn replica wholesale
    maria b catalogue wholesale

    SvaraRadera