tisdag 10 mars 2009

Avfrostningstips!

1. Avfrosta frysen ofta, eller åtminstone innan typ halva nordpolen och isbjörnar börjat flytta in...

2. Försök tömma frysen innan, så att du inte behöver stressa med avfrostningen för att inte alla matvaror ska bli förstörda.

3. Om du inte vet hur man stänger av enbart frysen, se av samma anledning till att även ha tömt kylskåpet...

4. Om du struntat i punkt 2 och 3, lägg de frysta matvarorna någon annastans än på köksgolvet (typ balkongen) under tiden. Särskilt om du äger 2 ständigt dödshungriga hundar..!

5. Om du försöker skynda på avfrostningen genom att kasta in varmt vatten i frysen, se till att ställa en skål el dylikt under för att samla upp vattnet igen.

6. Se till att denna skål är lagom stor...

7. Om du ignorerar punkt 5 och 6, lägg åtminstone ut en handduk nedanför för att förhindra att dussintalet flodvågor rinner in under frysen (och du tvingas sticka in handen och dra fram diverse blöta dammråttor och möglig hundmat för att försöka få torrt..)

8. Tag även av dina strumpor innan.

9. Och eventuellt långbyxor...

10. När du insett att smidigaste sättet att få bort is-helvetet är att ställa in kastruller med kokande vatten, men ändå tycker att det tar för lång tid, välj ett lämpligt redskap att banka med.

11. Ett ej lämpligt redskap är tex en trä-hammare där "huvudet" hela tiden flyger av...

12. Se gärna till att ha ätit innan, som ett försök att inte spä på din ilska och frustration ytterligare pga extrem hunger.

13. För bibehålla ett jävligt dåligt humör istället för ett extremt jävligt pissdåligt humör, ha inte heller tv:n på i bakgrunden. I alla fall inte om du halvvägs in i avfrostningen kommer att inse att du missar ditt favoritprogram...

14. Gör slutligen upp en plan för hur du ska lyckas finna en hjälpsam och händig pojkvän innan det är dags för nästa avfrostning! ;)



5 kommentarer: