måndag 2 mars 2009

Inomhus...

Stiltskin "Inside"
http://www.youtube.com/watch?v=VuTVKO0RScI

Vad hände med den här gruppen egentligen?? Dom var ju BRA!

Swing low In a dark glass hour
You turn and cower
See it turn to dust
Move on a stone dark night
We take to flight
Snowfall turns to rust

Seam in a fusing mine
Like a nursing rhyme
Fat man starts to fall
Here in a hostile place
I hear your face start to call

And if you think that I've been losing my way
That's because I'm slightly blinded
And if you think that I don't make too much sense
That's because I'm broken minded

Don't keep it... inside
If you believe it don't keep it all inside

Strong words In a ganges sky
I have to lie
Shadows move in pairs
Ring out from a bruised postcard
In the shooting yard
Looking through the tears

Out of a black slate time
We move in line
But never reach an end
Fall in a long stray town
As the ice comes down
River starts to bend

And if you think that I've been losing my way
That's because I'm slightly blinded
And if you think that I don't make too much sense
That's because I'm broken minded
Don't keep it... inside
If you believe it don't keep it all inside..


Uschligt väder idag (grått, kallt och småregn) så jag och sessorna har kört lite inomhusträning. Började med att simma dem i bassängen på jobb när jag slutade. Sot tycker att det är pest och pina, så jag lät henne bara att simma några längder. Glittra däremot fullkomligt ÄLSKAR att simma! Hon skulle verkligen kunna hålla på HUR länge som helst. Hon hinner knappt komma upp ur bassängen med sin leksak innan hon skäller på mig för att jag ska kasta i den igen. Hon fick simma i ungefär 30 minuter idag. Det är kul, och framförallt är det himla bra träning! En agilityhund måste vara välmusklad och i god kondition för att undvika skador. Jag försöker simma mina hundar då och då, men jag borde nog gjort det oftare egentligen... Men dels är det ofta fullbokat i bassängen, dels tar det ganska lång tid (duscha hundarna innan, schamponera + balsamera + torka dem efteråt, skrapa golv... *tråkigt* Glittra stänker MYCKET vatten när hon kastar sig i bassängen!) Dessutom tycker jag inte om att tvinga Sot när hon inte gillar det, hon fattar ju inte att det är bra för henne. Måste be Marie att äntligen visa mig hur man sköter tread-millen när den är lagad, tror att den skulle kunna funka bättre för Sot.

*LYCKLIG* (Glittra simmar i havet vid Råå i somras).

Efter simningen satte jag dem på vibrationsplattan också ett tag. Första gången de provar den! Jag vet inte hur bra träning det är egentligen, känns lite mesigt tycker jag?! Men men, kan ju inte skada i alla fall. Jag körde lite enligt ett program som Marie gjort. Lite intervaller med olika hastigheter, lyfte ett ben i taget på dem osv. Sen fick de stå ett tag på det långsammaste (eller "svagaste") medan jag skrapade golven. De verkade mest undra vad sjutton vi höll på med, ha ha! "Hur länge ska vi stå här och göra ingenting?"

Sen fick Sot träna lite med balansplattan också. Det tycker hon är superkul! Förmodligen för att vi använder klickern, vilket betyder att hon får godis ;) Hon var jätteduktig faktiskt, har bara tränat 2 gånger tidigare men hon kan balansera jättebra med alla 4 tassarna på plattan. Ska skärpa mig och försöka hinna träna med den lite oftare, det är ju så lätt gjort.

Igår tränade vi med Ullis och Stella igen, tjohooo! :) Sot och Stella tränade först på slalom med störning. Det var Ullis idé, skitbra! Jag är nämligen själv oftast för feg och vågar inte riktigt utmana Sot i just slalomet (eller som det heter i vår värld: helvetesjävlaskitslalomet!) om jag inte tvingas till det... Det gick dock definitivt över förväntan! *glad* Vi började med att Ullis sprang bredvid ganska nära Sot på andra sidan av pinnarna. Sen gjorde hon samma sak men viftade samtidigt med en leksak strax bredvid nosen på Sot, och nån gång stod hon framför slalomet och viftade. Lilla skrot-fia var kanonduktig! En gång råkade hon hoppa över en port i mitten för att hon sneglade på leksaken, men annars gick det bra. Det enda hon hade problem med var om jag först sprang med i slalomet och sedan på mitten plötsligt stannade och tog ett steg bakåt. Då fortsatte hon inte framåt utan gick ur. Om jag bara stannade, utan att ta ett steg bakåt, fortsatte hon dock. Det var jag nöjd med. När Stella körde stod jag bredvid slalomet och sträckte ut handen med en godisbit. Där gick gränsen för mitt mod, he he! (Inga godisbitar i närheten av mitt matvrak tack!) Men Stella var duktig! I början sprang hon fram till mig och försökte ta godiset, men efter några gånger fattade hon och tog klart hela slalomet innan hon kom till mig för godis och beröm.

Sen körde vi en bana också. Återigen var jag för lat för att flytta runt hinderna alltför mycket, men vi lyckades knåpa ihop en bana ändå. En ganska lång och väldigt utspridd sådan (typ över en yta som 2 normala agilitybanor), men det var kul att låta hundarna få raca lite längre sträckor mellan några av hinderna. Bra fart- och hindersugsträning! Det blev också en hel del bakombyten, en supersvår slalomingång och "fel tunnelingång".

Jag började med Glittra och hon gjorde precis allting helt perfekt! :) Hon var taggad till tusen efter att ha fått stå uppbunden en lång stund och tittat på när barnrumporna tränade slalom, och hade superbra fart. Det är så roooligt när hon är sån! Skönt att inte behöva "gasa" hela tiden utan bara kunna "styra" :) Jag är fortfarande hyfsat nöjd med hennes kontaktfält också. Tja, i jämförelse med Sots är dom ju förfärliga förstås, men ändå. Bra för att vara Glittra, som är fellärd från början.

Sot var också skitduktig! Förutom att hon missade i slalom (svår ingång till vänsterslalom där jag sedan gjorde bakombyte), men det hade jag räknat med. På andra försöket klarade hon det dock. Hon stannade upp nästan helt när jag gjorde bytet, men fortsatte rätt när jag manade på henne. Duktig! Vad hon inte är så duktig på är "fel tunnelingång", uppenbarligen... :S Har tränat på det en hel del, men igår satt hon som en smäck rätt in i närmsta ingången varje gång! *Hmm* Jag gjorde till och med bakombyte på hindret innan för att hjälpa henne att svänga, men icke... Hon kom i och för sig i en himla fart efter en av de där långa raksträckorna, men det är bara en dålig bortförklaring. Det blir till att träna mer helt enkelt, hon måste ju klara det med.

Natti!

6 kommentarer:

  1. amen Linda, vilka flashbacks du ger mig :)
    De var super!! undrar oxå vad som hände sen?

    kul att följa din vardag , såhär lite på avstånd.
    Kram teresa

    SvaraRadera
  2. Visst var dom!! :)

    He he, kanske lite mycket agility-tjat på sistone bara... Tycker att det är kul att titta in till dig också lite då och då. Hoppas ni hade en superskön spa-helg!

    *kram*

    SvaraRadera
  3. The trend for louis vuitton in 2009 seems to be “the bigger, the better”. Today’s on the go woman needs a louis vuitton bags that can handle everything from makeup to cell phones and every other louis vuitton handbags she needs to keep her in the know and in touch while looking fashionable and irresistible.
    lv never lose their appeal and the hottest three replica louis vuitton handbags for 2009 represent some of the most classic lines from the past. For 2009, the fashionable woman needs more than just pretty looks – she needs a stylish handbag that looks great and provides the most in functionality.
    Topping the list for the “in” lv handbag of 2009 are classic names such as Louis Vuitton, Hermes Birkin, and of course, the fabulous classic design by Coco Chanel. These designer handbags are designed to perform. Long gone is the trend of cute little handbags with barely enough room for a lipstick. Whether making a scene in the corporate world or out for a day of shopping, today’s women demand style and performance – and the most popular designer handbags for 2009 deliver both.

    SvaraRadera
  4. oday, you can see ED clothing
    stores here and there even if on the internet. If you log on our website and choose hardy shirt
    , we will provide you more discount. If you planning to purchase ED Hardy Shoes
    , just visit hardy shirt
    online store for more information and discounts!




    A aberration of the aboriginal Coco Chanel backpack is the tweed chanel watches
    . Chanel bags
    in February 1955, there were exact copies of the aboriginal advised Chanel bag
    .

    SvaraRadera